Toenemende aansprakelijkheid in een veranderende wereld

Sommige risico's kunt u als ondernemer zelf dragen, maar dat geldt niet voor het aansprakelijkheidsrisico. Aanspraken van derden kunnen de continuïteit van uw onderneming namelijk ernstig in gevaar brengen. Bovendien neemt de aansprakelijkheid van werkgevers alleen maar toe. Daarom is het een belangrijk thema voor álle ondernemers.

Er zijn veel verschillende vormen van aansprakelijkheid. Denk aan bedrijfsaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid... Het is belangrijk om al uw aansprakelijkheden in kaart te hebben en waar mogelijk, af te dekken. 

Hulp nodig bij het inventariseren van uw aansprakelijkheidsrisico's?

Het verzekeren van uw denkwerk

Een kleine fout maken in uw werk, kan grote schade voor uw relaties opleveren. Denk aan een advocaat, die een termijn laat verlopen. Of een constructeur die een verkeerde sterkteberekening doet. Een makelaar, die op Funda adverteert met teveel m2. Of een IT'er die een softwarefout over het hoofd ziet. Gelukkig kunt u uw vermogen beschermen tegen schade als gevolg van aansprakelijkheid en hiermee de continuïteit van uw bedrijf waarborgen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert u financiële schade.

Steeds meer opdrachtgevers eisen deze verzekering, net zoals diverse beroepsorganisaties (zoals NVM, VBO, NOB en NOAB) deze verplicht stellen. Bent u een adviseur of bemiddelaar, tekent, berekent of ontwerpt u voor uw klanten? Dan is het vaak verstandig om de mogelijkheden te inventariseren. Want een klant gaat uit van uw expertise - en mag u daar ook op afrekenen.

Geldt er voor u ook een verplichting of heeft u hulp nodig bij het inventariseren van uw risico’s rondom beroepsaansprakelijkheid?

Hulp bij preventievraagstukken

We helpen u niet alleen bij het vinden van de juiste verzekering, maar bij onze aanpak hoort ook het helpen bij preventievraagstukken. Bijvoorbeeld in de vorm van goede algemene voorwaarden en inkoopvoorwaarden, waarmee u uw aansprakelijkheidsrisico gedeeltelijk kunt beperken. Voor het opstellen van deze voorwaarden kunt u als klant desgewenst gebruikmaken van specialisten uit ons netwerk, met een bewezen staat van dienst. Ook hebben we een handig stroomschema voor u beschikbaar met de do's en don'ts rondom het opstellen van algemene voorwaarden.

Hulp nodig bij het aansprakelijkheidsvraagstuk voor uw bedrijf?

Neem contact op, we helpen u graag!

Neem contact op
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag