Europese verzekeraars keerden 2,7 miljard euro per dag uit in 2015

Europese verzekeraars hebben vorig jaar in totaal 975 miljard euro aan schadeclaims en kapitaal uitgekeerd. Dit komt neer op 2,7 miljard euro per dag. Dit blijkt uit cijfers die zijn gepubliceerd door de Europese verzekeringskoepel Insurance Europe.

AMweb meldt dat uit het jaarrapport blijkt dat de Europese verzekeringsindustrie ondanks een ongunstig economisch klimaat 1,6% meer uitkeerde dan in 2014. “De hoeveelheid claims en kapitaal die is uitgekeerd door Europese verzekeraars laat het belang van verzekeren zien, een fundament voor ieder aspect van leven en werken in Europa”, aldus Michaela Koller, algemeen directeur van Insurance Europe.

Uit de cijfers blijkt ook dat de totale premieomzet in 2015 bij Europese verzekeraars met 2% steeg naar 1.207 miljard euro. Wel nam het aandeel van de sector als onderdeel van het Europese ‘nationaal’ product af van 7,62% in 2014 naar 7,41% vorig jaar. De verzekeringsindustrie blijft met een inleg van 9.897 miljard euro wel de grootste institutionele belegger in Europa.

Pleidooi voor werkbaar regelgevend kader

Koller benadrukt in een toelichting op de cijfers dat verzekeraars een robuust en werkbaar regelgevend kader nodig hebben om hun vitale rol te kunnen blijven spelen. “Insurance Europe is een toegewijde samenwerkingspartner voor wetgevers en toezichthouders, zowel in Europees als mondiaal verband. Dit om te verzekeren dat het regelgevend kader niet alleen zorgt voor bescherming van en vertrouwen bij polishouders, maar het ook mogelijk maakt dat verzekeraars hun producten en diensten kunnen aanpassen aan veranderende behoeften van verzekeraars en tegelijkertijd kunnen investeren op manieren waarvan de hele Europese economie profiteert.”

Bron: AMweb

Publicatiedatum: 28 december 2016
Onze adviseurs staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 05 Stel een vraag