Met uw bedrijfsauto op vakantie naar het buitenland

U bent van plan deze zomer met uw bedrijfsauto op vakantie te gaan: een dagje weg, een lang weekend of 2 weken. Maar waar moet u op letten als u met uw bedrijfsbus op vakantie gaat naar het buitenland?

Verzekering en groene kaart

Bij de meeste zakelijke autoverzekeringen zijn privékilometers meeverzekerd. Ook als u met de auto op vakantie gaat, bent u dus gewoon verzekerd. Gaat u met uw bedrijfsauto naar het buitenland op vakantie? Dan is het wel van belang goed te kijken of uw autoverzekering geldig is in de landen waar u naartoe reist.

Zorg in ieder geval dat u de groene kaart meeneemt. De groene kaart is het bewijs dat een auto met eventuele aanhanger of caravan internationaal tegen wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd en dat de eventuele kosten aan derden vergoed worden. Op de groene kaart staat onder meer vermeld in welke landen de verzekering geldig is. Deze kaart kunt u opvragen bij uw verzekeraar en wordt standaard verstrekt op het moment dat u de verzekering afsluit.

Vervangend vervoer

Wellicht is het verstandig een verzekering af te sluiten voor vervangend vervoer. Dit zit vaak inbegrepen in een (doorlopende) reisverzekering. Bent u lid van een wegenwacht? Dan kan het zijn dat vervangend vervoer buiten Nederland inbegrepen zit in uw pechhulp. Zorg dat u dit voordat u met vakantie gaat goed uitgezocht heeft zodat u niet voor verrassingen (en zonder vervoer) komt te staan.

Schade in het buitenland met uw bedrijfsauto?

Wanneer u schade heeft in het buitenland is het, net als wanneer u schade heeft in Nederland, slim om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Hulpdienst. Dit kan via het noodnummer dat op uw groene kaart staat. De alarmcentrale staat 24 uur per dag voor u klaar. Zorg ervoor dat u het nummer in uw telefoon hebt opgeslagen. Wanneer er iets gebeurt kunt u direct contact opnemen in uw eigen taal. Wel zo handig bij noodsituaties!

Overige verzekeringen

Op vakantie gaan is leuk, schade op vakantie niet. Daarom is het belangrijk om, naast de goede dekking voor uw autoverzekering, te zorgen voor een goede reis- en annuleringsverzekering.

Zeker weten dat u goed op reis gaat? Sluit een reis- en annuleringsverzekering af via Schouten Zekerheid.

Publicatiedatum: 04 juli 2016
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag