Schade door storm beneden de 10 miljoen euro

De schade door de storm van gisteren blijft beneden de 10 miljoen euro. Dit meldthet Verbond van Verzekeraars op basis van eerste ramingen op de website van RTL Nieuws.

"Het precieze schadebedrag is nog niet bekend, maar het blijft onder de 10 miljoen euro", aldus een woordvoerster. Tijdens de storm hadden hulpdiensten in het hele land de handen vol aan meldingen van schade, vooral door omgevallen bomen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Gemiddelde schade

De meeste schademeldingen kwamen uit de kustgebieden, maar ook uit het binnenland 'tot Nijmegen aan toe' werd schade gemeld aan huizen en auto's. Doordat het ook behoorlijk regende, houden de verzekeraars ook rekening met vervolgschade door lekkage. "Het was een fikse storm, maar de schade is niet uitzonderlijk. Gemiddeld richten stormen per jaar in Nederland voor 50 miljoen euro per jaar vernielingen aan. Dit was de eerste, gewoon een vroege voorjaarsstorm", zegt een woordvoerder.

Schiphol

Er reden minder treinen en op Schiphol werden tientallen vluchten geannuleerd. Een vliegtuig op Schiphol zakte tijdens de landing door het landingsgestel. Daar vielen geen gewonden bij. Op de weg waren vooral vrachtwagens op hoge bruggen speelbal van de windstoten, zoals op de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam.

Bron: RTL Nieuws 

Publicatiedatum: 24 februari 2017
Onze Schadespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag