Schouten Zekerheid Update: oktober 2015

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk deze in de browser.
 
Update
Oktober 2015
INHOUD
• Checklist brandpreventie
• "3x3x3 ≈ 3x6x2"
• Wijziging verzekeringsrecht VK
    
Template

Beste relatie,

De verhalen van de milieurampen bij Chemie-Pack of Shell Moerdijk kent iedereen. Maar wist u dat er dagelijks milieu-incidenten plaatsvinden? Asbesthoudende platen die bij een hevige storm loskomen, vervuild bluswater dat bij een brand de sloot inloopt of een geknapte olieleiding die de grond vervuilt. Iets dat in eerste instantie een kleine schade lijkt, kan door milieuschade flink in de kosten lopen. U bent op grond van de Wet Milieubeheer namelijk verplicht elke verontreiniging te (laten) saneren. 

Bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen lopen meer milieurisico’s dan andere bedrijven. Maar ook schoonmaakmiddelen, bepaalde kunststoffen en vloeibare chemische middelen kunnen het milieu aantasten. En dan komen onder andere de expertisekosten, bereddingskosten, opruimkosten en herstelkosten om de hoek kijken. 
                                                                      

Waarom zijn ondernemers verantwoordelijk en welke risico's loopt u op het gebied van milieuschade? »

Goed werkgeverschap
'Goed werkgeverschap': doet u het correct?
De laatste jaren is de aansprakelijkheid van werkgevers richting werknemers enorm uitgebreid. Dit kan voor u forse financiële gevolgen hebben. Voldoet u aan de voorwaarden die gesteld worden rondom 'goed werkgeverschap'? 
Biedt u uw medewerkers de juiste mogelijkheden? »
Cybercrime
Was één van de 100.000 cyberincidenten in 2014 bij u?
Uit onderzoek blijkt dat bijna twee derde van de bestuurders cyberaanvallen als gevaar voor hun onderneming ziet. Het gevolg hiervan is dat veel bestuurders de keuze maken hun digitale risico's te verzekeren.


Waarom is het verzekeren van cyberincidenten verstandig? »

20 miljoen extra
Maakt u gebruik van de subsidie duurzame inzetbaarheid?
Er komt 20 miljoen euro extra beschikbaar voor ‘duurzame inzetbaarheid’ om meer mensen langer en productief aan het werk te houden. Dat kan bijvoorbeeld door werknemers te helpen gezond te blijven.
Hoe kunt u uw subsidie voor duurzame inzetbaarheid aanvragen? »
Wijzigende wetgeving
Heeft u een dochterbedrijf in het Verenigd Koninkrijk?
Een veranderende omgeving, veranderen risico’s en een veranderende markt gaven in het Verenigd Koninkrijk aanleiding om het verzekeringsrecht dat vanaf 1906 actief is, per 2016 aan te passen.
Wat is het mogelijke effect daarvan op de Nederlandse verzekeringsmarkt? »
Schouten Update
"3x3x3 ≈ 3x6x2"
De gevolgen van de nieuwe Wet werk en zekerheid: zijn ze nog verteerbaar voor werkgevers? Wilco de Haan geeft zijn visie in zijn column voor het Rotterdamse zakenblad Friends in Business.
Lees de column van Wilco de Haan »
Checklist brandpreventie
Laat een brand niet het einde van uw onderneming zijn!
Nalatigheid bij brandgevaarlijke werkzaamheden en onveilig gebruik van elektrische installaties zijn de belangrijkste oorzaken van bedrijfsbranden. Veel bedrijven komen de gevolgen hiervan niet te boven. Tijd voor actie!
Check hier of u de juiste brandpreventiemaatregelen heeft getroffen »
 
Wilt u eerdere nieuwsbrieven inzien? Dat kan in ons archief.
U ontvangt deze nieuwsbrief van Schouten Zekerheid. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig afmelden. Voor vragen of reacties kunt u gebruikmaken van het contactformulier.

Publicatiedatum: 29 september 2015
Onze Marketing- & Communicatiespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 57 Stel een vraag