Risicomanagement

Risico's bij het bezorgen van maaltijden in de horeca

Bezorg je maaltijden of wil je maaltijden gaan bezorgen? Waar moet je dan rekening mee houden? We hebben onze tips en adviezen voor je op een rijtje gezet, zodat je weet waar je op moet letten bij het bezorgen van maaltijden.

Datum 01-11-2023

bezorgen-in-de-horeca.1920x0

Tips en adviezen bij bezorgen


Wij zien dat horecaondernemers op zoek blijven naar creatieve oplossingen, waaronder het bezorgen van maaltijden. Hier komen wel extra risico’s bij kijken. Daarom hebben wij enkele tips en adviezen op een rijtje gezet voor horecaondernemers die nu al bezorgen of willen gaan bezorgen:

 

Eigen voertuig van een horecamedewerker


Wanneer je medewerker met een eigen voertuig zijnde, een auto, brommer, scooter of elektrische fiets die harder gaat dan 25 kilometer per uur goederen bezorgt, dan biedt zijn of haar verzekering daarvoor waarschijnlijk geen dekking. Ook een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven biedt geen dekking voor schade aan of met een eigen voertuig van de medewerker.

 


Brommers, scooters en elektrische fietsen die harder gaan dan 25 km/u


Brommers, scooters en elektrische fietsen worden steeds meer gebruikt voor het bezorgen. Door een groot aantal schades in de afgelopen jaren, zijn veel verzekeraars niet meer bereid om deze voertuigen te verzekeren. Je dient hierbij rekening te houden met forse premies. Mocht je toch willen bezorgen met dit soort voertuigen, dan helpen wij je graag om de mogelijkheden te onderzoeken.

 

Ongeval tijdens werktijd 


Je werknemer kan tijdens werktijd gewond raken. Dit betekent niet automatisch dat je daarvoor als werkgever aansprakelijk bent. Ben je inderdaad niet aansprakelijk, dan is de schade ook niet verzekerd op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Ben je wel aansprakelijk, dan biedt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering in het geval van een ongeval met een motorvoertuig geen dekking en draai je als werkgever op voor de kosten.

Om schade tijdens verkeersdeelname goed te verzekeren is de werknemersschadeverzekering (WSV) ontwikkeld. De WSV verzekert werknemers tegen schade als gevolg van allerlei werkgerelateerde ongevallen, mits er geen sprake is van schending van de veiligheidszorgplicht.

undefined

Gratis 'goed verzekerd' check?

Als lid van KHN kun je gratis en vrijblijvend een Goed-Verzekerd-Check aanvragen. Samen kijken we naar je huidige verzekeringen, de bijbehorende dekkingen en polisvoorwaarden. En natuurlijk of je kunt besparen op je premie. Voor al je vragen over:

Verzekeringen voor je bedrijf, personeel en jezelf.
Welke dekkingen echt nodig zijn.
Het vergelijken van je huidige verzekeringen.
Een persoonlijk aanbod met offerte op maat.
Ontdek onze blogs voor inzichten, evenementen, whitepapers en succesverhalen
248020086988
Risicomanagement

Keuring van een elektrische installatie in horeca; waar let ik op?

In de praktijk blijkt dat niet alle horecaondernemers voldoende op de hoogte zijn van de (nieuwe) eisen van de elektrotechnische keuringen. We geven antwoord op de meest gestelde vragen rondom de keuring van de elektrische installatie van je horecazaak.

Risicomanagement

Eigen restaurant beginnen, waar moet ik rekening mee houden?

enk je er over om een snackbar over te nemen? Dan komen er al snel veel vragen op je af! Neem je alles over? Hoe weet je of alles op orde is en waar moet je op letten? Wij geven je graag tips en advies, zodat je weet waar je rekening mee moet houden als je een snackbar wil overnemen.

Een snackbar overnemen, waar let ik op?
Risicomanagement

Een snackbar overnemen, waar let ik op?

enk je er over om een snackbar over te nemen? Dan komen er al snel veel vragen op je af! Neem je alles over? Hoe weet je of alles op orde is en waar moet je op letten? Wij geven je graag tips en advies, zodat je weet waar je rekening mee moet houden als je een snackbar wil overnemen.

Algemeen

Een eigen restaurant beginnen; wat zijn de kosten?

Als je een eigen restaurant wil beginnen, dan wil je goed voorbereid zijn op alle kosten die je kunt verwachten. We hebben een overzicht gemaakt van de kosten die je kunt verwachten voor je horecapand, goederen, inventaris, personeel en overige kosten.