Barbara van Bergen: "Op naar de halve finale!"

Paralympisch topsporter Barbara van Bergen geeft ons een kijkje achter de schermen van de 'Road to Rio' van het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam. Net als Schouten Zekerheid sponsor worden van Barbara?

Zoals eerder gezegd start ons toernooi met poulewedstrijden. Van beide poules gaan 1 tot en met 4 door naar de kwartfinale en nummer 5 valt af. Na 2 makkelijke overwinningen op Algerije en Frankrijk troffen we op de 3e dag USA. Eindelijk een wedstrijd op niveau en wat hadden we er zin in.

Helaas pakten het anders uit dan we hadden verwacht. We speelden niet met bravoure en ons schotpercentage was de 1e helft zo laag geweest dat we de hele wedstrijd tegen een achterstand aankeken. Verloren! Bah, daar hou ik niet van.

Maar goed, niets aan de hand. Het zijn de poulewedstrijden en dan is nog steeds alles mogelijk. Het is alleen niet de makkelijkste weg om te bewandelen want hierdoor worden we 2e in de poule. Maar goed...om de beste te worden moet je iedereen kunnen verslaan. De dag erna herstelden we ons goed en wonnen we met overtuiging van China. Op naar de kwartfinale!

Kwartfinale

Door een verrassende uitslag in de andere poule is wereldkampioen Canada onze tegenstander in de kwartfinale. Spannend! Deze gaan we dus niet weggeven. Met het volste vertrouwen betreden we de arena. Het eerste kwart ging redelijk gelijk op maar stonden wij toch net lekker aan de goede kant van de score. Tijdens de rust hadden we de voorsprong ondertussen uitgebouwd naar 13 punten. Maar een wedstrijd duurt nog een helft. Dus volle bak door knallen. Met een mooie uitslag van 78-60 gaan we door naar de halve finale!! Yeah!

Halve finale

Na een dagje rust, waarop er wel getraind wordt, spelen we vanavond om 20.15 uur Nederlandse tijd tegen aartsrivaal Duitsland. Een tegenstander waar we in de voorbereiding veel tegen hebben gespeeld en die we door en door kennen. We weten dat we ze niet mogen onderschatten en dat zullen ze bij ons ook zeker niet doen. Belangrijk wordt om ons eigen spel te blijven spelen en de regie in eigen hand te houden.

Via de livestream van NOS.nl of Paralympic.org kun je de wedstrijd volgen. Moedigen jullie ons aan?